Κοτόπουλο με εσπεριδοειδή και αβοκάντο!




Δεν ακούς πολύ συχνά πως όσο τρως τόσο πιο επίπεδη κοιλιά θα έχεις, να όμως που υπάρχουν συνταγές που κάνουν ακριβώς αυτό.
Και μάλιστα όχι ό,τι κι ό,τι, αλλά συνταγές λαχταριστές, πεντανόστιμες, φυσικά θρεπτικές και, ευτυχώς, πανεύκολες. Σαν αυτό το τέλειο κοτόπουλο με εσπεριδοειδή και αβοκάντο!

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση, χωρίς κόκαλο και πέτσα
1 κόκκινο γκρέιπφρουτ
1 κούπα αβοκάντο σε κυβάκια
4 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
1/4 κούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/8κ.γ. αλάτι
4 φύλλα κόκκινου ή πράσινου μαρουλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Βάλτε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με 4 κούπες αλατισμένο νερό και αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το για 15 λεπτά να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
2. Καθαρίστε το γκρέιπφρουτ όσο το κοτόπουλο μαγειρεύεται. Κόψτε το σε μπουκιές και ρίξτε τις μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αβοκάντο, τα ραπανάκια, το βασιλικό και το αλάτι. Ανακατέψτε ελαφρά.
3. Στραγγίξτε το κοτόπουλο και κόψτε το διαγώνια σε κομματάκια. Μοιράστε το μείγμα με το αβοκάντο σε 4 μερίδες και προσθέστε από 1/4 του κοτόπουλο σε κάθε μία, ραντίζοντας με τον χυμό από το γκρέιπφρουτ. Σερβίρετε πάνω σε φύλλα μαρουλιού (αν θέλετε) και γαρνίρετε με επιπλέον φύλλα βασιλικού.



Πηγή: http://www.queen.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

panikosfm