Ποιος είπε ότι οι κονσέρβες είναι για το camping ή λύση ανάγκης όταν δεν προλαβαίνουμε να ετοιμάσουμε φαγητό; Ένα εστιατόριο στο κέντρο του Λονδίνο περηφανεύεται ότι σερβίρει τις καλύτερες κονσέρβες παγκοσμίως!
Η νέα άφιξη στο Soho του Λονδίνου ακούει στο όνομα Tincan (δηλαδή κονσέρβα) και το όνομά του είναι πραγματικά αντιπροσωπευτικό, καθώς σερβίρει μόνο ψάρια και θαλασσινά από κονσέρβες.
Chef στο εστιατόριο φυσικά δεν υπάρχει και τι να κάνει άλλωστε όταν οι σερβιτόροι απλά ανοίγουν την κονσέρβα και την προσφέρουν με πολύ απλά συνοδευτικά, όπως ψωμί, σαλάτα ρόκα, λεμόνι, καυτερές πιπεριές τσίλι, κρεμμυδάκια, ελαιόλαδο και μαϊντανό…
tincan
Και εάν αναρωτιέστε γιατί κάποιος να πάει σε ένα εστιατόριο για να φάει από κονσέρβα, η απάντηση βρίσκεται στην ποικιλία τους. Ειδικότερα το μενού του Tincan περιλαμβάνει κονσέρβες από όλο τον κόσμο, που οι Βρετανοί δεν θα βρουν στο super market της γειτονιάς τους.
Η ιδέα γι’ αυτό το εστιατόριο ανήκει στους ανθρώπους του αρχιτεκτονικού γραφείου AL_A, που αποφάσισαν να συνδυάσουν τις δύο αγάπες τους -το φαγητό και το σχέδιο. Μάλιστα και στη διακόσμηση του χώρου κυριαρχούν οι κονσέρβες με πολύχρωμες, συλλεκτικές συσκευασίες να δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στο κατά τα άλλα μαύρο φόντο.
olivemagazine.gr