Τα muffins με αμύγδαλα είναι μία πολύ καλή επιλογή για ένα ελαφρύ απογευματινό γλύκισμα. Φτιάξτε τα γιατί είναι πολύ εύκολα αλλά ταυτόχρονα και πολύ γευστικά.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. γιαούρτι
100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
1 αυγό
250 γρ. δαμάσκηνο (ή βύσσινο) κομπόστα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. baking powder
φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτετε το γιαούρτι, την βανίλια, το αυγό και το αλεύρι με το baking powder. Τελευταία βάζετε τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα (ή τα βύσσινα). Ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες μίας φόρμας για muffins. Ρίχνετε στην επιφάνεια φιλέ αμυγδάλου, αν θέλετε. Ψήνετε στους 180οc για 20΄.
govastileto.gr