Η τυρόπιτα είναι από τις αγαπημένες πίτες των μικρών μας φίλων αλλά και των μεγαλύτερων. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα σφολιάτας με 5 μόνο υλικά!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
• 400γρ αγελαδινό τυρί
• 4 μεγάλα αβγά
• λίγο γάλα
• 1 αβγό (για να αλείψουμε το πάνω φύλλο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει περίπου 15'.
2. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε το ένα φύλλο.
3. Σ'ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, θριμματίζουμε το τυρί μέσα και λίγο γάλα και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε όλο το μίγμα πάνω στο φύλλο, αφήνοντας όμως κενό γύρω γύρω στις άκρες του φίλου. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και πατάμε γύρω γύρω τις άκρες μ'ένα πιρούνι.
5. Χαράζουμε το πάνω φύλλο μ'ένα μαχαίρι και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αβγό.
6. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25΄-30', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
mothersblog.gr
ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
• 400γρ αγελαδινό τυρί
• 4 μεγάλα αβγά
• λίγο γάλα
• 1 αβγό (για να αλείψουμε το πάνω φύλλο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει περίπου 15'.
2. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε το ένα φύλλο.
3. Σ'ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, θριμματίζουμε το τυρί μέσα και λίγο γάλα και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε όλο το μίγμα πάνω στο φύλλο, αφήνοντας όμως κενό γύρω γύρω στις άκρες του φίλου. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και πατάμε γύρω γύρω τις άκρες μ'ένα πιρούνι.
5. Χαράζουμε το πάνω φύλλο μ'ένα μαχαίρι και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αβγό.
6. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25΄-30', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
mothersblog.gr