Υλικά
400 γρ ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (410ml)
140 γρ γάλα εβαπορέ (148 ml)
1 ½ κούπα γάλα πλήρες
2 κ.σ. ζάχαρη
1/8 κ.γ. αλάτι
450 γρ φρέσκιες φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε κομμάτια
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκοστυμμένο χυμό λεμονιου
Διαδικασία
Σε μία λεκάνη χτυπήστε με ένα μίξερ τα γάλατα, την ζάχαρη και το αλάτι. Καλύψτε την λεκάνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 2 ώρες. Εν τω μεταξύ σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τις φράουλες, τον βασιλικό και τον χυμό λεμονιού, 5-6 φορές μέχρι το μείγμα να είναι ψιλοκομμένο. Με μια κουτάλα ανακατέψτε το μείγμα φράουλας στο κρύο μείγμα γάλατος.
Τοποθετήστε το μείγμα στο ειδικό δοχείο της μηχανής παρασκευής παγωτού και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεως. Μόλις ετοιμαστεί το παγωτό καταψύξτε το για 30 λεπτά. Στην συνέχεια μεταφέρετε το παγωτό που μόλις φτιάξατε σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε ένα βαθύ ταψί και κλείστε το με αλουμινόχαρτο σφικτά. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή μέχρι να πήξη τελείως πριν σερβίρετε. Διατηρείται στην κατάψυξη.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΑλάτιΑλάτι (ψιλό)ΒασιλικόςΓάλα Γάλα (ζαχαρούχο)Γάλα (συμπυκνωμένο)ΖάχαρηΖάχαρη (ξανθή)ΛεμόνιαΛεμόνια (χυμός)Φράουλες
dimitrisskarmoutsos.gr
400 γρ ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (410ml)
140 γρ γάλα εβαπορέ (148 ml)
1 ½ κούπα γάλα πλήρες
2 κ.σ. ζάχαρη
1/8 κ.γ. αλάτι
450 γρ φρέσκιες φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε κομμάτια
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκοστυμμένο χυμό λεμονιου
Διαδικασία
Σε μία λεκάνη χτυπήστε με ένα μίξερ τα γάλατα, την ζάχαρη και το αλάτι. Καλύψτε την λεκάνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 2 ώρες. Εν τω μεταξύ σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τις φράουλες, τον βασιλικό και τον χυμό λεμονιού, 5-6 φορές μέχρι το μείγμα να είναι ψιλοκομμένο. Με μια κουτάλα ανακατέψτε το μείγμα φράουλας στο κρύο μείγμα γάλατος.
Τοποθετήστε το μείγμα στο ειδικό δοχείο της μηχανής παρασκευής παγωτού και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεως. Μόλις ετοιμαστεί το παγωτό καταψύξτε το για 30 λεπτά. Στην συνέχεια μεταφέρετε το παγωτό που μόλις φτιάξατε σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε ένα βαθύ ταψί και κλείστε το με αλουμινόχαρτο σφικτά. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή μέχρι να πήξη τελείως πριν σερβίρετε. Διατηρείται στην κατάψυξη.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΑλάτιΑλάτι (ψιλό)ΒασιλικόςΓάλα Γάλα (ζαχαρούχο)Γάλα (συμπυκνωμένο)ΖάχαρηΖάχαρη (ξανθή)ΛεμόνιαΛεμόνια (χυμός)Φράουλες
dimitrisskarmoutsos.gr